Kvoterne på sukker lukker og slukker med et godt resultat

Nordic Sugar-koncernen har i 2016/17-regnskabet fået fremgang både på omsætning og overskud i det sidste år med kvoter på produktionen af sukker.

Resultatet er øget fra 62 mio. kr. sidste år til 195 mio. kr. i år. Omsætningen er gået frem med 600 mio. kr., så den landede på 3,1 mia. kr. Det er et øget salg af kvotesukker samt højere kvotesukkerpriser, der har givet fremgang i selskabet, som er ejet af det tyske andelsselskab Nordzucker.

En lav sukkerpris har ellers i de senere år presset de europæiske sukkerproducenter, men i sidste sæson fik sukkerpriserne medvind på de globale markeder, og det er altså også det, man kan se i omsætningstallene. Forventningerne til fremtiden er da også intakt, fordi forbrugernes sukkertrang stiger. Nordic Sugar har derfor lavet en ny aftale om kontrakter for høst 2018. I den aftale hæves prisen for étårige variable kontrakter med 50 eurocent pr. ton og for treårige variable kontrakter med en eurocent pr. ton.

Gård var ubeboet i 30 år - nu købt af fond 10. december · 10:00

Det svarer det til henholdsvis 255 kr. pr. hektar og 600-700 kr. pr. hektar.

I kartoffelbranchen er det nu adskillige år siden, at kvoterne på fabrikskartofler blev afskaffet. Det frie marked har været en lang god historie for de danske kartoffelmelsfabrikker. Alskens produkter med kartoffelmel sælger godt i udlandet, og det kan heldigvis ses på regnskaberne, hvor både KMC og Andelskartoffelmelfabrikken Vendsyssel er med på top-10. Danespo, der producerer lægge- og spisekartofler, fik også et godt resultat og udbetalte 9,5 mio. kr. ekstra til læggekartoffelavlerne ud over den avlerpris, der allerede er betalt i løbet af sæsonen.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu