Kyllingeslagteri tredobler overskud efter kæmpe vækst

Efterspørgslen på kyllingekød er stigende. 

Med en stigning i omsætningen på 16 procent og mere end en tredobling af overskuddet rider Danmarks største kyllingeslagteri Danpo A/S med på den bølge af popularitet, som kyllingekød nyder godt af verden over.

Slagteriets omsætning steg sidste år fra knap 2,0 mia. kr. til knap 2,3 mia. kr., og overskuddet steg fra 7,8 mio. kr. til 27,3 mio. kr. 

Forklaringen på det bedre resultat er både en fremgang i salget til danske kunder af ferske produkter og i salget til eksportkunder af forædlede produkter. 

Især steg salget af fersk kyllingekød til det danske marked kraftigt, selvom danskerne samlede forbrug af kød er faldende.

"Specielt kategorien for kølet kylling er i stor vækst i Danmark, og den er primært drevet af kyllinge-varemærker med langsommere voksende racer og med fokus på bedre dyrevelfærd", skriver Danpo i ledelsesberetningen.

Netop de langsomt voksende kyllinger er noget Danpo satser på fremover. I april meldte slagteriet ud, at det vil udfase den hurtigtvoksende kyllingerace Ross 308 og erstatte den med den langsomtvoksende race Ranger Gold, efter pres fra forbrugergrupper, der mener, at Ross 308-kylllingerne vokser for hurtigt og ønsker mere dyrevelfærd.

Samtidig peger Danpo på, at selvom markedet for kylling er stigende, så er udbuddet af konventionelle kyllinger i Danmark stadig mange gange større end efterspørgslen, og det presser priserne kraftigt.

90 procent er konventionelle kyllinger

Over 90 procent af kyllingesalget i Danmark var i sidste år stadig konventionelle kyllinger.

Danpo slagter, opskærer, forædler og sælger kyllingeprodukter. Det sker på slagteriet i Års og på forædlingsfabrikken i Farre.

På slagteriet håndteres kun kyllinger fra danske landmænd, mens der på forædlingsfabrikken anvendes
råvarer indkøbt globalt efter egne og kunders specifikationer.

Danpos største konkurrent HKScan offentliggjorde sit 2019-regnskab i maj. Det viste et positivt resultat, efter de foregående seks år havde givet store millionunderskud.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle