Lækker succes: Landmadspar inviterer lokale til stroganoff

Hos Freerslev Kotel og Gårdbutik går man op i gode bøffer og gode samtaler. Derfor åbner de op for en månedlig gårdmiddag, hvor lokale kan komme på besøg.

Hvordan bygger man bedst bro mellem by og land? Hvordan får man folk lokket ud på et landbrug – og gør dem bare lidt klogere på ens kødproduktion? Med bøf, selvfølgelig! 

Sådan tænkte Inge Christoffersen Holding, der sammen med sin mand Erik ejer Freerslev Kotel og Gårdbutik, der har lige under 200 kødkvæg af blandingsracen Dansk Blåhvid/Jersey/Angus.

Derfor inviterede parret tirsdag aften hele lokalområdet på bøf stroganoff og blommetrifli – begge retter lavet af gårdens egen produktion.

”Vi har kødkvæg og gårdbutik, som sælger eget kød. Og så har man selvfølgelig tanker om, hvordan man formidler til andre mennesker”, siger Inge Christoffersen Holding til landbrugsavisen.dk.

”Men det var ikke en hvervekampagne for butikken, det var lige så meget for at møde de andre lokale”, fortsætter hun.

Stor succes

Og invitationen blev vel modtaget. Ved 34 tilmeldinger måtte parret sige stop, for selvom Inge Christoffersen Holdings mor var økonoma og arbejdede i køkken, så var der alligevel ikke plads til flere om middagsbordet.

”Som barn har jeg været med min mor ude at lave mad, og derfor har jeg ret godt styr på at lave mad til et stort antal mennesker”, siger hun.

Og mad må hun have godt styr på, for det var mætte og tilfredse gæster, der tog fra gården.

”De sagde bagefter til mig, at de regnede med, at vi lavede mad til dem igen i morgen. Det var en lækker succes”, siger Inge Christoffersen Holding. 

Derfor har parret allerede besluttet at gøre gårdmiddagen til en fast tradition en gang om måneden. 

Bliver klogere af at kigge

Inge Christoffersen Holding er ved siden af landbrugsarbejdet også formidler for skoleklasser gennem Landbrug og Fødevarers skoletjeneste. Det og mange andre besøg på gården har lært hende, at alle bliver klogere af at komme ud og opleve landbruget i virkeligheden.

”Der er mange, der har meninger om landbruget uden at have hundrede procent styr på, hvordan det foregår. Det er ikke for at være bedrevidende, men folk skal ud og kigge, for så er det meget nemmere at snakke om”, siger Inge Christoffersen Holding.

Næste gårdmiddag er tirsdag den 26. marts, og der er allerede 25 tilmeldte.

Ved siden af kødproduktionen har parret også planteavl af blandt andet hvede, havre og byg på i alt 210 hektar, hvoraf 120 hektar er forpagtet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle