Løkke efter kritisk rapport: Vi står stadig vagt om Landbrugspakken

Statsminister Lars Løkke Rasmussen erklærede mandag aften støtte til både landbruget og især landbrugspakken på en dag, hvor nye tal viser, at udledningen af kvælstof ikke er faldet, som de burde ifølge pakken.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) står stadig vagt om den landbrugspakke, han og hans regering selv stod bag i 2016.

Så klar var meldingen til nytårskur hos Sønderjysk Landboforening i Agerskovhallen mandag aften.

Tidligere på dagen måtte miljø- og fødevareministeren ellers kritisere, at landbruget indtil videre ikke ser ud til at levere på kravene til udledning. Det viser tal fra den såkaldte Novana-rapport.

"Det holdt hårdt at få pakken indført. Men vi står stadig vagt om den", sagde han fra talerstolen, hvor han dog bed mærke flere positive ting i Novana-rapporten:

"Landbruget gødsker mindre, end det var var forudsat og udvaskningen er mindre, men udvandingen til vandløb er dog stadig for stor. Vi har brug på at blive klogere på hvorfor, og derfor har ministeren bedt Aarhus Universitet, der står bag rapporten, om at undersøge tingene nærmere". 

lars løkke rasmussen nytårskur slf landbrug fødevarer

"landbruget er under pres"

I sin tale til de omkring 850 tilhørere i Agerskovhallen brugte statsministeren store dele af sin taletid på at fremhæve, at det generelt går godt i Danmark, men at han er bevidst om de trange kår, landbruget lever under.

"Vi må være ærlige: Landbruget er under pres. Mange lever under tunge gældsbyder, faldende afregningspriser, og så var tørken en ordenlig streg i regningen", sagde Lars Løkke Rasmussen.

Især miljøet fulgte meget i statsministerens tale, hvor han mener, at udfordringer kalder på international handling.

"Tørken har vækket en erkendelse i hele samfundet af, at vi står med nogle klimaudfordringer, som vi tage alvorligt. Det kræver, at det internationale samfund handler", sagde han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle