Løkke: Vi kan ikke undvære dansk landbrug

Omkring 130 personer mødte op til Holstebro-Struer Landboforenings generalforsamling tirsdag aften, hvor partiformand Lars Løkke Rasmussen deltog med indlæg og efterfølgende debat, skriver Rådgivningscenter Heden & Fjorden.

”Vi kan ikke undvære dansk landbrug,” slog Lars Løkke Rasmussen, partiformand for Venstre, fast, da han tirsdag aften deltog i Holstebro-Stuer Landboforenings generalforsamling.

Den blev holdt hos rådgivningscenter Heden & Fjorden i Nupark, Holstebro.  Partiformanden gennemgik fem problemer, som gør, at landbruget i dag er trængt.

Det drejer sig om manglende adgang til finansiering, Ruslands-krisen, problemer med implementering af ny miljøregulering, langsom og til tider usmidig sagsbehandling og overimplementering af EU-regler. 

Herefter præsenterede Lars Løkke Rasmussen den fødevare- og landbrugspakke, som de tre borgerlige partier Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti har fremlagt.

”Jeg føler stor tryghed ved, at det VKO-forslag kan blive en realitet. Jeg ved godt, at det ikke ændrer dansk landbrugs situation dramatisk, men det kan være med til at danne et billede af, at det kan lade sig gøre at drive landbrug i Danmark,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Vil tage fat om nældens rod
I den efterfølgende debat blev der rejst spørgsmål om blandt andet ubalancen i den offentlige økonomi, om reglerne for succession, der på nuværende tidspunkt hæmmer for generationsskifte, samt omkring udfasningen af mælkekvoten og lov om hold af mælkekvæg.

”Jeg er mælkeproducent, og jeg kan ikke finde mig selv i meget af det her,” sagde mælkeproducent Anders Nørgård.

Han repræsenterede en holdning, der kunne findes hos flere af de tilstedeværende kvægbønder. De opfordrede Løkke til at se nærmere på området.

Kristian Gade, formand for Holstebro-Stuer Landboforening, sluttede debatten af med en appel til partiformanden.
”Du har givet udtryk for, at du vil tage fat om nældens rod, og holde hvad du lover.”

Støt op om foreningen
Til den efterfølgende generalforsamling gav formand Kristian Gade blandt andet en status på den økonomiske situation, lokale udfordringer og samarbejdet med Landbrug & Fødevarer.

”Det er vigtigt for mig at sige, at vi, Holstebro-Struer Landboforening, Heden & Fjorden, Landbrug & Fødevarer og SEGES, er en enhed. Ved at samarbejde samler vi muligheden for at øve indflydelse på det politiske arbejde. Som forening er det vigtigt, at I som medlemmer støtter op om os, herved har vi større vægt og muligheder for at påvirke kommunerne og vores lokale politikere,” sagde Kristian Gade.

Herefter var der vedtægtsændringer på programmet, og det blev enstemmigt godkendt, at bestyrelsen i Holstebro-Struer Landboforening går fra ni til syv medlemmer. Jens Kristian Iversen blev valgt ind som nyt medlem, mens Esben Thoustrup, Henrik Grønne og Kim Kirkeby udtrådte af bestyrelsen efter eget valg. Kristian Gade, Per Nørgård Sognstrup, Anders Nørgård, Ulla Kehlet Merrild, Jens Lindbjerg og Anders Ørts blev genvalgt til bestyrelsen. 

Emneord

landbrugspakke , politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle