LA: Investeringsfond er valgflæsk

Regeringens nye krisepakke til landbruget løser ikke erhvervets grundlæggende problemer, mener Liberal Alliance.

Bedre rammevilkår - ikke særordninger som regeringens nye investeringsfond for landbruget - er vejen frem, hvis erhvervet skal komme til at tjene penge igen og på længere sigt.

Det mener Liberal Alliance, der betegner regeringens investeringsfond til landbruget som »valgflæsk«.

Løser ikke problemerne

»Med denne fond præsenteres landbruget nu for endnu en særordning, men den løser bare ikke de grundlæggende problemer på længere sigt. Regeringen har allerede prøvet sig med et lignende tiltag i form af den såkaldte Landbrugets Finansieringsbank, der aldrig blev en succes. I stedet for at indføre særordninger bør vi give landbruget bedre rammevilkår, så erhvervet kan tjene penge, skabe overskud og på den måde bringe gælden ned og investere på ny,« siger Mette Bock, der er fødevareordfører for Liberal Alliance.

Mere gødskning

»Der er ingen tvivl om, at dansk landbrug er hårdt presset, men hvis ikke vi får ændret på de grundlæggende vilkår, så udskyder vi blot problemerne,« fastslår Mette Bock.

Hun mener, at danske landmænd bør gives mulighed for at gødske mere og for at udvide husdyrproduktionen.

»Og så skal vi stoppe med at overimplementere EU-regler, hvilket vi i høj grad gør i dag. Netop derfor er det fint med et nabotjek, men det kunne man sådan set have lavet for fire år siden, for vi ved, at EUs mange regler bliver strammet gevaldigt herhjemme. Derfor skal der handling til nu,« siger Mette Bock.

Emneord

finansiering , politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle