Lam forsvinder fra ulvesikret indhegning

Storålam mister lam, selvom indhegningen er blevet sikret mod ulve.

Lammeproducenten Storålam ved Holstebro i den vestjyske ulvezone har i løbet af de seneste par uger har mistet minimum 20 lam fra en ellers ulvesikret fold på Vind Hede. Det beretter TV Midtvest.

Her har der tidligere været en række ulveangreb på får, og det er også tæt på det angivelige opholdssted for det vestjyske ulvepar med otte hvalpe. Ifølge Storålam er det såkaldt ulvesikre hegn korrekt opsat og med fuld strøm.  

"Det her er et problem, og man har jo meget talt om, at forvaltningsplanen åbner op for at regulere problemulve. Og hvis det her ikke er et problem, så ved jeg ikke, hvad der er et problem," siger Jørgen Blazejewicz, indehaver af Storålam, til TV Midtvest.

Han mener ikke, at det er sandsynligt, at ræven tager lam på 15-20 kg.

Både Danmarks Naturfredningsforening og ulveforsker Kent Olsen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus er alligevel begejstrede over hegnets hidtidige effekt. Sidstnævnte nægter således at tro på, at ulven står bag de mere end 20 lams forsvinden bag det ulvesikre hegn.

"Undtagelsesvis kan en ulv springe ind og tage et får, men at den også er i stand til at tage fåret med ud, så den fuldstændigt fjerner kadaveret fra indhegningen, det finder jeg ikke sandsynligt," siger ulveforsker Kent Olsen til TV Midtvest.
 
Torsdag var der kun fem lam tilbage hos de 26 moderfår i indhegningen. Der er fundet rester af to lam. Det er endnu ikke fastslået, om en ulv stod bag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle