Landboauktion flytter - og skifter ejerskab

To landbrugsorganisationer i Nordjylland bytter ejerskaber.

Landboauktionen i Aars står foran at flytte, efter ejerne har solgt bygningerne til Vesthimmerlands Kommune.

Hidtil har Landboauktionen i Aars været ejet af Agri Nord og nf plus - den nordjyske familielandbrugsforening - ejet landboauktionen sammen, men nu stopper Agri Nord som ejere.

Nf plus driver auktionen videre.

"Vi har fra nf plus’ side valgt at fortsætte driften af en landboauktion i Aars, blot på en ny placering. Vi mener, at der også i fremtiden er brug for en fysisk auktion til omsætning af levedyr," siger formand for nf plus Kurt Jørgensen i en pressemeddelelse.

Bestyrelserne i de to landbrugsorganisationer derudover sat sig sammen og diskuteret fremtiden og udviklingen af de øvrige fælles selskaber.

Det førte til, at Agri Nord køber nf plus’ andel af Himmerlands Vikarservice.

Til gengæld overtager nf plus den andel af Kimbrerkroen i Aars, som Agri Nord ejede, oplyser Agri Nords formand, Carl Chr. Pedersen.

Agri Nord overtager driften af Smagen af Nordjylland, der er et fællesskab med fokus på lokale råvareproducenter. Tidligere indgik nf plus også i dette samarbejde.

Fortsat et godt samarbejde

"Det er vigtigt at slå fast, at denne deling af selskaber ikke handler om manglede samarbejde mellem de to organisationer," siger Carl Chr. Pedersen fra Agri Nord.

"Vi har fortsat et glimrende samarbejde, og vi vil også fremover samarbejde på andre områder. Vi har eksempelvis begge ejerandel i BK Nord og Agro Centret i Aars, ligesom vi også fremover i fælleskab vil afvikle Kimbrerskuet i Aars og Hobro Dyrskue," siger Kurt Jørgensen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle