Landboforening møder tidligere kontorleder i retten

Odsherred Landboforening er ikke færdig med juridiske tovtrækkerier efter sidste års fyring af en ledende medarbejder. Folkevalgte afstod fra løn og honorarer i hele 2019.

Odsherred Landboforening og en tidligere kontorleder, Ulrich Goth, mødes i næste uge i retten i Holbæk som efterspil i en afskedigelsessag fra 2019.

Byretten i Holbæk har afsat to hele dage til sagen, som bestyrelsen håber, kan sætte punktum for konflikten med den tidligere kontorleder, som blev afskediget i starten af 2019.

"Sådanne sager er langt fra vores speciale, og vi ønsker først og fremmest fred og ro, så vi kan komme videre. Det kan ikke undgås, at personsager influerer på arbejdet i foreningen, så nu håber vi, at vi kan få sagen afsluttet", siger foreningens næstformand Anders Mortensen.

Hverken han eller den netop afgåede formand, Allan Klestrup Hansen, ønsker at fortælle, hvad konflikten med den tidligere kontorleder mere præcist handler om.

"Vi håber naturligvis, at vi får medhold i retten", siger Anders Mortensen uden at uddybe.

Afstod fra løn

Anders Mortensen lægger ikke skjul på, at det har været både opslidende og dyrt for foreningen at føre sag.

"Advokater koster penge, sådan er det, så bestyrelsen besluttede med det samme, at alt arbejde i 2019 skulle være pro bono".

Hele bestyrelsen inklusive den nu afgåede formand Allan Klestrup Hansen har således frasagt sig løn og honorarer i hele 2019.

"Vi har vendt hver en krone. Der er virkelig gået til stålet for at spare, og selv den traditionelle middag i byen har vi undladt i 2019", siger et andet bestyrelsesmedlem Niels Hasselriis.

De to bestyrelsesmedlemmer deltager på fredag i et konstituerende møde, hvor der skal findes en ny formand for Odsherred Landboforening, hvor Allan Klestrup Hansen netop har trukket sig på grund af travlhed.

Sag til over én mio. kr.

Retssagen ved byretten i Holbæk finder sted 24. og 25. februar fra 9:30 til 15.30 begge dage.

I følge retslisten er sagsøger Ulrich Goth og sagsøgte Odsherreds Landboforening.

Sagen vedrører ansættelsesforhold og der er tale om en sag med en værdi over én mio. kroner.

Restmødet er offentligt.

(Artiklen er opdateret med  faktuelle oplysninger om retssagen 18.2. kl. 13.45)

Faktaboks

FAKTA

Sådan skrev den nu afgåede formand Allan Klestrup Hansen om sagen i sin beretning på generalforsamlingen mandag 17. februar:

"I starten af 2019 så bestyrelsen sig nødsaget til, at skille sig af med vores leder af regnskabskontoret Ulrich Goth.

Det skabte meget uro hos dem af jer, som skulle skifte konsulent på jeres regnskab. Det er vi fra bestyrelsen kede af, og beklager.

Det gav også uro hos medarbejderne, som sammen med bestyrelsen, blev chokerede over det skete.

Vi handlede ud fra de forhold, der kom frem. Der er for nuværende en retssag i gang med hovedforhandling den 24-25 februar. Når det forløb er slut, vil I blive informeret yderligere".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle