Landboforening udbyder førstehjælp: Familien bør også deltage

De mange ulykker i landbruget skal bekæmpes, mener Djursland Landboforening, der sætter fokus på emnet i 2019.

Der sker for mange ulykker i landbruget. Det skal bekæmpes. Men samtidig skal alle, både ejere, medhjælpere og familien være bedre klædt på til at håndtere det, hvis uheldet er ude.

Det mener Djursland Landboforening, der nu sammen med Røde Kors har skræddersyet et førstehjælpskursus målrettet landmænd.

”Der er stadig mange ulykker i landbruget. Det kan forhindres med et bedre arbejdsmiljø, men hvis der så sker en ulykke, så er det også vigtigt at være forberedt. Dette kursus er fuldstændig målrettet vores branche”, forklarer Silke Lorenzen, konsulent i Djursland Landboforening og tovholder på kurset.

Kurset bliver afholdt 11. marts og omfatter både brug af hjertestarter, håndtering af blødninger, brud, samt fald- og hovedskader. Derudover også, hvad man skal gøre, hvis nogen er blevet forgiftet eller har fået brandsår.

”Kurset er relevant for alle medarbejdere på et landbrug – også familien. Landbruget er en stor arbejdsplads, hvor der kan ske ulykker. Det er vigtigt, at alle kan hjælpe”, mener Silke Lorenzen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle