Landboformand: Naiv strategi at dumpe prisen på øko

Formanden for Vestjysk Landboforening er utilfreds med planen om lavere priser på økovarer

"Der er ingen fremtid i at dumpe priserne på de økologiske kvalitetsprodukter, og det er en skidt strategi, der vil ramme os i nakken" siger Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening. 

Søren Christensen er ikke synderlig begejstret for den opmærksomhed, som COOP Danmark har skabt for økologien på baggrund af sit tiltag med 1. januar at sænke priserne på økologisk frugt og grønt de kommende fem år.

"Alle, der sænker prisen kan skabe en mer-omsætning, men at gøre det på kvalitetsfødevarer, der er underlagt skrappe krav for miljø og dyrevelfærd, er naivt. Det sender et helt forkert signal til forbrugeren om, at høje krav er billige at leve op til" fortsætter han.

Hvem betaler til sidst?

Til trods for at COOP har meldt ud, at øko-producenterne ikke vil blive belastet af et tab, så tvivler landboformanden meget stærkt på, at priserne på de økologiske varer efterfølgende vil kunne hæves igen, når økofesten stopper om fem år.

Derimod frygter han, at der vil være en regning at betale. En regning, der vel at mærke vil blive sendt videre til producenterne, gisner han.

"Hvem skal betale, når forbrugerne om fem år kræver samme høje kvalitet til de samme lave priser, de har vænnet sig til?" spørger han.

Delte meninger

Formand i Landbrug og Fødevarers Økologisektion, Hans Erik Jørgensen, oplever, modsat Søren Christensen, tiltaget som positivt.

”Jeg forventer ikke, at det skal gå ud over afregningsprisen til økologerne. Vi synes, at det er positivt, at COOP retter så stor opmærksomhed mod økologien," siger Hans Erik Jørgensen til Landbrugsavisen.

Men Søren Christensen, der selv er økologiske kødkvægsproducent, agter ikke at dumpe prisen på sit kvalitetskød.

"Jeg sænker ikke prisen. Jeg mener, vi skal sælge vores varer til markedsprisen. At dumpe hinandens priser er heller ikke godt for fællesskabet i landbruget," pointerer han.

Emneord

økologi

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle