Landboformand: Sløseri er skyld i de fleste landbrugsulykker

Tidligere var det tekniske fejl på maskiner, der var skyld i de fleste ulykker i landbruget. I dag er det sløseri og menneskelige fejl, mener formand for landboforeningen LHN, Jørgen Popp Petersen.

Der sker alt for mange ulykker i landbruget, som kunne være undgået. Det mener Jørgen Popp Petersen, der er formand for Landboforeningen LHN, som i det forgangne år har kigget på sikkerheden i landbruget.

"Langt de fleste ulykker er sløseri og ubetænksomhed. Før i tiden var der meget sikkerhedsudstyr, som ikke var i orden. I dag er det ikke udstyret, der er problemet. Det skal i stedet gå hurtigt, og man tænker, det går nok. Der kan hentes meget i den menneskelige faktor", udtaler Jørgen Popp Petersen til Jydske Vestkysten.

Sidste år blev der indberettet 15 arbejdsulykker i landbruget i Tønder Kommune, hvoraf otte var alvorlige. Arbejdstilsynet formoder, at mange arbejdsulykker i landbruget aldrig bliver indberettet, og at der derfor er et stort mørketal.

"I andre brancher registrerer man også nær-ved-ulykker, og hvis man også gjorde det i landbruget, ville det se rigtig slemt ud", mener Jørgen Popp Petersen.

Det er især i forbindelse med avl af malkekvæg, at de fleste ulykker sker, og det tegner sig for over halvdelen af alle arbejdsulykker i Tønder Kommune, både i 2017 og i de sidste seks år tilsammen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle