Landbosyd betaler millionbeløb tilbage til kunder

Landbosyd har besluttet at betale overfakturering af sine kunder tilbage, efter bestyrelsen i sommer blev klar over, at den har fundet sted og fyrede direktionen.

Landbosyd har besluttet sig for at betale i alt cirka 1,5 mio. kr. tilbage til de kunder, der er blevet overfaktureret i løbet af de sidste to år.

Det skriver landboforeningen på sin hjemmeside, hvor formand Mogens Dall udtaler:

”Vi har været igennem alle fakturaer, og vi er helt sikre på, at samtlige ekstra-betalinger er kommet for dagens lys. Derfor vil vi i løbet af få dage sende en kreditnota til de berørte kunder og betragter derefter sagen som afsluttet,” siger han.

fiktive fakturaer

Det var en systematisk overfakturering af Landbosyds kunder, der førte til fyringen af Landbosyds daværende direktører Anders Andersen og Jan Fensholt-Hansen 1. juli i år.

Efter et anonymt tip fra medarbejdere blev bestyrelsen klar over, at to fiktive medarbejdere stod for at fakturere kunder for ydelser, som der ikke kan redegøres for.

Dette kom først frem senere, efter formand Mogens Dall havde informeret kunder og medlemmer om den virkelige begrundelse for fyringerne.

handler om troværdighed

Tidligere har Mogens Dall udtalt til landbrugsavisen.dk, at kunderne faktisk har fået rådgivining for pengene.

"Konsulenten har været på arbejde i den tid, og det er bønderne, der skulle betale for den forberedelse. Det er de bare ikke blevet gjort bekendt med fra start, og man skal ikke bare trylle noget frem. Præmissen har ikke været kendt for hverken kunder eller bestyrelsen", sagde han 26. juli. 

Bestyrelsen i Landbosyd har ifølge formandens nye udtalelser dog besluttet, at man vil ikke gamble med foreningens troværdighed.

"Det handler om, at vi ikke sætter vores troværdighed på spil. I bestyrelsen er der enighed om, at LandboSyds medlemmer og kunder skal have tillid til, at vi fakturerer korrekt og i overensstemmelse med indgåede aftaler og prisbladet,” siger Mogens Dall til Landbosyds hjemmeside, hvor han tilføjer:

”Det kan ikke undgås, at tilbagebetalingen vil påvirke LandboSyds økonomiske resultat i 2019. Det er vi forberedt på".

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle