Landbrug & Fødevarer ansætter ny cheføkonom

Landbrug & Fødevarer har pr. 1. september 2021 ansat Martin Kristian Rants Brauer som ny cheføkonom.

Han kommer fra konsulenthuset HBS Economics, hvor han som partner i virksomheden tidligere har foretaget analyser for blandt andet Landbrug & Fødevarer og andre større erhvervsorganisationer, virksomheder samt ministerier, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Tidligere i karrieren har han været afdelingschef i Damvad og før det ansat i Økonomi- og Erhvervsministeriet. Martin er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet, hvor han også har været ansat.  

Martin vil referere til Per Vesterbæk, der i samme ombæring overtager det overordnede ansvar for afdelingen Analyse & Statistik.

”Vi har i Martin fundet en dygtig cheføkonom med stærke økonomfaglige kvalifikationer inden for vækst, produktivitet og beskæftigelse, der alle er emner, der står højt på L&F-dagsordenen. Derfor glæder vi os meget til at få Martin med ombord. Endelig skader det bestemt ikke, at Martin har gået i tysk skole og derfor både kender det tyske marked og behersker det sprog, som tales på fødevareklyngens største eksportmarked", siger Per Vesterbæk.

Selv glæder Martin sig over muligheden hos L&F.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at styrke fødevareklyngen og sætte erhvervet på den samfundsøkonomiske dagsorden.”

Privat bor Martin med sin familie i Roskilde.

Martin Kristian Rants Brauer overtager rollen efter Frank Øland, der i foråret skiftede tilbage til Danske Bank som ny chefstrateg i banken.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle