Sponsoreret af Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer hjalp Anders med at lade vandløbet forblive i rør

Et vandløb, der er rørlagt i næsten sin fulde længde krydser Anders Frandsens marker.

Køge kommune ville have genskabt vandløbet, men Landbrug & Fødevarer stod klar til at hjælpe Anders Frandsen.

”Man ligger jo på albuerne om natten fordi man ikke ved, hvordan myndighederne vil behandle ens mark”, siger Anders Frandsen, planteavler ved sjællandske Borup. Et rørlagt vandløb krydser en af hans marker, og kommunen forlangte, at rørene skulle graves op og vandløbet fritlægges.

”Men vandet løber tre meter under marken, og noget af det løber under en svinestald, så det ville blive ekstremt dyrt”, siger Anders Frandsen, der hellere ser pengene anvendt, hvor de virkelig giver miljø for de investerede midler.

Foto: Fra venstre mod højre, Anders frandsen, planteavler; Erik Jørgensen, Chefkonsulent, Vand & Natur og Erik Hansen Blegmand, Erhvervspolitisk konsulent, VKST. 

Han fik hjælp af Erik Hansen Blegmand fra VKST, der i samarbejde med Erik Jørgensen fra Landbrug & Fødevarer fik pillet vandløbet ud af vandplanerne.

”Hvis vandløbet skulle være gravet fri, ville det have ødelagt en mark på 35 hektar uden at man havde fået ret meget miljø ud af det. Erik og Erik hjalp til med at få myndighederne til at indse, at det var en tosset måde at bruge penge på”, siger Anders Frandsen.

At vandløbet i det hele taget blev udpeget til at blive fritlagt skyldes, at kommunen alene så på tabeller i sagen, men ikke vurderede det rørlagte vandløbs reelle tilstand.

Se videoen med sagen om Anders Frandsen i videoen i toppen. 

Emneord

sponsoreret , Landbrug & Fødevarer , vandløb , fritlægning , hjælp til landmanden

Forsiden lige nu