Landbrug & Fødevarer med nyt udspil inden valget: Vil have luget ud i bureaukratiet

Landmænd og virksomheder løber ind i tunge bureaukratiske regler hver eneste dag. Nogle af dem bremser ligefrem de næste store skridt i erhvervets grønne udvikling, lyder det fra Landbrug & Fødevarer, der har lanceret nyt udspil.

Forud for det kommende folketingsvalg der ventes udskrevet inden for kort tid, har Landbrug & Fødevarer præsenteret et nyt udspil, som organisationen kalder "Fra bureakrati til klimahandling"

Udspillet indeholder fem konkrete forslag til handlinger, som skal løse op for nogle af de bureaukratiske regler, som landmænd og virksomheder løber ind i, når det drejer sig om den grønne omstilling.

I en pressemeddelelse lyder det fra Landbrug & Fødevarer, at der skal luges ud i regler og unødigt bureaukrati, så det bliver nemmere for hele fødevareklyngen at udvikle sig.

- Mange danskere ser landmanden som lidt af en fri fugl. Det er der selvfølgelig noget rigtigt i, men virkeligheden rummer også noget ganske andet. Jeg tror, vi landmænd er nogle af dem, som oftest skal læse op på nye vejledninger og regelsæt, og nogle gange giver det bare ikke nogen mening, siger Søren Søndergaard i pressemeddelelsen.

De fem områder, hvor politikerne ifølge L&F skal luge ud i bureaukratiet handler blandt andet om at fjerne gammeldags regler på biogasområdet, at få landbrugsaftalens løfte om ressourcer til udvikling gjort til virkelighed, få mere fart på udviklingen af ny teknologi og få godkendt klimafoder som vores nabolande allerede kan benytte i dag.

Men det er bare begyndelsen, lyder det fra formanden:

- I virkeligheden har vi en lang liste med regler, som helt lavpraktisk ikke giver mening. Det kan handle om alt fra rigide regler om efterafgrøder til §3-arealer. Vi vil gerne sætte os ned sammen med politikerne og udpege de mest bureaukratiske regler, siger Søren Søndergaard.

Når valgkampen efter alt at dømme bliver skudt i gang i næste uge, bliver Søren Søndergaards
fokus at sikre udvikling og ordentlige rammer for erhvervet.

- Vi kommer til at bruge det her udspil som en del af vores valgkampskommunikation. Igen og igen vil vi minde politikerne om, at det ikke er os i erhvervet, man venter på. Vi er i gang med den grønne omstilling, og vi har de næste initiativer og teknologier klar – hvis politikerne ellers får indrettet et system, hvor bøvlet bureaukrati erstattes af handlemuligheder, siger L&F-formanden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle