Landbrug & Fødevarer sikrer enklere regler

Efter ønske fra Landbrug & Fødevarer har Virksomhedsforum for enklere regler netop foreslået regeringen en række regelforenklinger, der skal gøre den digitale hverdag lettere for virksomheder og landmænd. Virksomhedsforum for enklere regler er et uafhængigt rådgivende organ for regeringen. Landbrug & Fødevarer har haft sæde i forummet, siden det blev stiftet i 2012.

Regeringen har netop fået 42 forslag til enklere regler fra virksomhedsforummet. Forslagene har særligt fokus på offentlige digitale løsninger. 11 af de 42 forslag kommer fra Landbrug & Fødevarer.

»Danske virksomheder og landmænd oplever hvert år rigtig meget bøvl, når de skal indberette til f.eks. Skat, Nem Refusion, Danmarks Statistik, Efteruddannelse.dk mv. Vores forslag drejer sig derfor om at gøre det lettere at indberette, så virksomhederne bruger mindre tid på det,« siger Morten Holm Østergaard, erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer.

Han understreger, at offentlig digitalisering ikke kun skal være en spare- og effektiviseringsøvelse, men også en gevinst for erhvervslivet.

»Det er en god nyhed, at regeringen vil arbejde videre med de 42 konkrete forslag til forenklinger. Det er en del af aftalen omkring Virksomhedsforum for enklere regler, at regeringen er forpligtet til at give konkrete svar på alle forslag og følge systematisk op på, at godkendte forslag fører til reelle lettelser for erhvervslivet,« siger Morten Holm Østergaard.

Kom med jeres eksempler

Landbrug & Fødevarer arbejder videre med at finde forslag til flere forenklinger, der kan foreslås til Virksomhedsforum for enklere regler.

»Vi vil meget gerne høre fra landmænd og virksomheder, der kan komme med eksempler på regler, som koster dem unødigt meget tid at opfylde. Vi vil også gerne høre om eksempler på sager, hvor dialogen med myndighederne kan forenkles,« siger Morten Holm Østergaard.

Landbrug & Fødevarer har indsendt over 100 forslag til enklere regler siden virksomhedsforummet blev oprettet i 2012.

Oprettet 2012. Mandat til 2019.

Uafhængigt rådgivende organ for regeringen.

Medlemmerne er erhvervsorganisationer, arbejdstagerorganisationer og virksomheder

Forslag til regeringen er omfattet af et »følg eller forklar«-princip.

Har foreløbig modtaget 603 forslag til enklere regler.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle