Landbruget er banks favoritkunder i denne tid

Det udskældte landbrugserhverv er en stabiliserende faktor i en usikker tid.

I Vestjysk Banks hovedsæde på Torvet i Lemvig er man ekstra glade for sine landbrugskunder i denne tid.

Det skriver Børsen.

" Landmændene er de bedste erhvervskunder, vi har lige nu. De er med til at holde humøret oppe i banken" siger adm. direktør Jan Ulsø Madsen til Børsen.

 15 procent af bankens udlån er bundet op i landbrug.

Banken har egentlig arbejdet på at få eksponeringen ned, men med andre ervervskunder, der er hårdt ramt af corona-krisen, så er en pæn landbrugsportefølje god som modvægt.

Bedre balance

Vestjysk Banks overvægt af landmandskunder har siden finanskrisen været en dødvægt, der har været umådelig tæt på at trække banken ned i dybet. Den danske stat endte dog med at holde hånden under banken og ejede frem til 2017 over 80 pct. af aktierne.

Men i dag er situationen en anden. Coronakrisens hærgen gør tilværelsen vanskelig for butiksindehavere, restauratører og lønmodtagere, der mister jobbet. Derfor er Vestjysk Banks landbrugstunge kundeportefølje med ét blevet misundelsesværdig.

Mens man i Vestjysk Bank er yderst tilfredse med, at landbrugskunderne giver lidt læ for coronastormen. Så er det bestemt ikke en kundecocktail andre pengeinstitutter skal forsøge at gøre efter.

" Det er godt at have landbrugskunder lige nu, men det bedste er altså at have en veldiversificeret portefølje. Under finanskrisen døde banker af, at de havde for mange ejendomme," siger Lars Krull, seniorforsker ved Aalborg Universitet.

" Landmændene er de bedste erhvervskunder, vi har lige nu" Jan Ulsø Madsen, adm.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle