Landbruget sætter foden ned: Nu stopper samarbejdet om at aflive raske mink

”Vi vil ikke finde os i mere”, sagde Thor G. Kofoed i beretningen på L&F’s delegeretmøde om samarbejdet med myndighederne om aflivning af mink.

Mink og corona satte på flere måder sit præg på beretningen hos Landbrug & Fødevarer onsdag formiddag.

Viceformand Thor G. Kofod måtte med få dages varsel overtage aflægning af den afgående formand beretning da Martin Merrild og hans minkbesætning selv var ramt af corona, og han måtte holde sig i karantæne. Thor G. Kofoed talte også med store bogstaver i forhold til den måde, myndighederne tackler minkavlernes situation, hvor deres livsværk og levebrød er ramt af coronapandemien.

”Vi vil ikke finde os i mere. Minkbranchen har rakt en hånd ud og samarbejdet fra dag ét. Branchen har udvist samfundssind, som sjældent er set lige. Og som de færreste kan sætte sig ind i. Nu er det nok. Nu lukker vi døren. Hverken vi eller pelsdyravlerne vil hjælpe med at aflive raske dyr. Det er uetisk! Og ingen offentlige myndigheder er velkomne på vores bedrifter uden at kunne fremvise en negativ Coronatest”, sagde han fra talerstolen.

Thor G. Kofoed finder det i særdeleshed absurd, at der på nuværende tidspunkt stadig ikke er en plan fra regeringens side for, hvordan erhvervet sikrer fremtiden for branchen.

”Slår vi de raske avlsdyr ned, så er der intet at bygge videre på”, understregede han.

Desuden pegede han på at minkbranchen føler sig mistænkeliggjort.

”Det er ganske enkelt uanstændigt at observere, hvordan dele af Christiansborg i øjeblikket behandler de ramte familier. I stedet for at hjælpe en branche, der bidrager med så mange eksportkroner og arbejdspladser i landdistrikterne, så benytter de chancen for at mistænkeliggøre branchen”, sagde han og tilføjede:

”Det er lige så useriøst, som det er væmmeligt”.

Emneord

Delegeretmøde 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle