LandbrugsAvisen er klar til jagt på lokale fødevarer

Det lokale hitter, men er det også fremtiden? Hvilke livsværk gemmer sig bag dem, som producerer lokal mad, og hvordan gør de det? Det og meget mere kan du blive klogere på i Jagten På Den Lokale Mad.

Fra gårdbutikker og madfællesskaber til supermarkeder, der mærker øget efterspørgsel blandt forbrugerne.

Det lokale mad hitter og vokser i krogene, men hvordan står det egentlig til, hvis man tager ud og besøger de lokale landmænd? Hvordan gør de lokale fødevarer til en god forretning, og hvad er der så specielt ved lokal mad?

Ved hjælp af landmænd fra forskellige regioner, eksperter og tilfældige møder på de danske landeveje vil LandbrugsAvisens to reportere, Aske Ryskov Kjær og Victoria Bruun dykke ned i historier og temaer i Jagten På Den Lokale Mad. Alt fra virksomhedernes livsværk og landmanden til branding og madtendenser.

»Jeg tror, det bliver nogle rigtig gode uger, hvor vi virkelig kan lære noget og fortælle nogle interessante historier om de mange landmænd, deres passion, og hvad de hver især gør anderledes. Vores hensigt er, at det skal være spændende og lærerigt for mange, uanset hvilket område man arbejder med,« fortæller Victoria Bruun.

Ikke bare mad

Iført hvide t-shirts med farverigt logo vil de køre landet tyndt. Første stop bliver Midt- og Nordjylland. Her kan du bl.a. blive klogere på, hvordan en ung fyr kan leve af at sælge is og med kun én leverandør. Bliver det for sødt, fortsætter turen til Sønderjylland og Bornholm. Her kan du lære om en af Bornholms ældste gårde, Lehnsgaard Bornholm, der dyrker og forarbejder raps for til sidst at ende med rapsolie og sennep lavet på bornholmsk manér.

»Idéen kommer egentlig af, at mange siger, det lokale er fremtiden, men vi savnede et billede, der kunne fortælle, om det faktisk går godt, og hvem personerne er. Det billede vil vi gerne undersøge,« siger hun.

»Det handler jo ikke bare om mad. Når vi skal ud og finde denne her mad, finder vi også en masse mennesker og steder. Det glæder jeg mig til,« siger Aske Ryskov Kjær.

Lære noget nyt

Til sidst ender turen på Fyn, Sjælland og Lolland-Falster. For Aske Ryskov Kjær og Victoria Bruun er det vigtigt, at de kan give et så bredt billede som muligt af de danske producenter. Selvom der findes mange gårdbutikker og landmænd, som kunne være med, håber de, at læserne kan lære noget nyt for hver historie uden at køre træt i emnet om lokal mad.

»Selvom det overordnede tema er det samme for alle artiklerne, er det vigtigt for os, at det ikke bliver den samme hyggelige historie med nogle enkelte tal. Både vi og læseren lærer forhåbenligt noget nyt hver gang,« siger Victoria Bruun.

Hvis du kender til noget spændende eller vil hilse på, kan du træffe dem på telefon og holde øje i avisen med, hvor de er i næste uge.

LandbrugsAvisens journalister, Aske og Victoria, er på Danmarkstur i de næste par uger og er på jagt efter lokale fødevarer. 

Stadig flere fødevarer sælger sig selv med, hvor de kommer fra. Men hvordan gør man lokale fødevarer til en god forretning, og hvad gør producenterne anderledes? Det er nogle af de spørgsmål de forsøger at få svar på. Læs mere i LandbrugsAvisen og hold øje med, hvor Aske og Victoria er i næste uge. Vi modtager gerne ideer til, hvor de skal dreje forbi.

Faktaboks

Baggrund: Jagten På Den Lokale Mad

  • Fra den første uge i juli til den første uge i august vil to af LandbrugsAvisens reportere, Aske Kjær og Victoria Bruun, rejse landet rundt med fokus på historier om lokal mad.
  • Ved hjælp af landmænd, eksperter og tilfældige møder på de danske landeveje vil de dykke ned i forskellige historier og temaer, alt fra virksomhedernes opbygning til branding og madtendenser.
  • Du kan træffe dem på tlf. 33 39 47 83 / 33 39 47 84.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle