Landbrugsavisen vinder to priser for god journalistik

Landbrugsavisen løb med to ud af tre priser for god journalistik, da Danske fødevare- og Landbrugsjournalister tirsdag delte priser ud.

Tre landbrugsjournalister har fået tildelt en pris for god journalistik, da Danske fødevare- og Landbrugsjournalister tirsdag holdt generalforsamling i København. 

Det skriver Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister i en pressemeddelelse.

To af de dygtige vindere, der kunne gå hjem med et diplom, fik deres artikler udgivet i Landbrugsavisen.

Henrik Lomholt Rasmussen, freelancejournalist, fik tirsdag kåret et tema om udlændinge i dansk landbrug som bedste artikel i Danske Fødevare- og Landbrugsjournalisters årlige konkurrence.

"Midt i glæden over at have vundet artikelkonkurrencen vil jeg gerne sende en stor tak til Oana Bernlow", siger Henrik Lomholt Rasmussen som vandt artikelkonkurrencen.

"På min reportagerejse i Rumænien og Moldova var hendes indsats som dansk-rumænsk tolk og hendes store lokalkendskab en uvurderlig hjælp i mit arbejde med at fortælle om de forhold, mange udenlandske medarbejdere i dansk landbrug kommer fra".

Vinder rejse

Artiklerne vinder, fordi de med såvel mennesker som fakta giver en grundig belysning af et emne af bred samfundsmæssig relevans: Hverdagen og udviklingen i dét Østeuropa, der har leveret så megen billig arbejdskraft til dansk landbrug, skriver foreningen. 

Artiklerne blev bragt i LandbrugsAvisen i juli 2018 og et uddrag kan læses her.

Henrik Lomholt Rasmussens artikler var samtidig det bidrag, der samlet set høstede flest point fra dommerpanelet, og det udløser en rejse til kongres for landbrugsjournalister arrangeret af International federation of Agricultural Journalists i Minnesota til juli.

Videoer vinder

Ud over prisen for bedste artikelserie blev der også uddelt priser for den bedste video og bedste multimediejournalistik.

Vinder af bedste mulitimediebidrag, der spiller på både artikel, fotos og video bliver Morten Damsgaard, fra Maskinbladet.

Hans video 'Når selvgjort er velgjort' handler om den 93-årige, stadigt aktive landmand, Niels. Videoen vinder, fordi den er flot produceret med stor indlevelse i den gamle mands verden. 

Vinder af bedste video bliver Einar Bo Thomsen fra Landbrugsavisen med videoen 'Usædvanligt tag giver en time ekstra lys i stalden'.

Videoen fortæller meget ligefrem om en usædvanlig praktisk detalje i minkhallen, som er nem og tilgængelig inspiration for andre, udtaler dommerkomitéen.

Bidragene er alle vurderet efter deres stil, indhold samt objektivitet og balance, hvor indholdet vægter 50 procent og stil og objektivitet hver 25 procent.

Faktaboks

Om priserne

  • Dommerkomiteen bestod af Claus Haagensen, næstformand i Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister, Dorte Stenbæk Bro, sidste års overordnede vinder og Egon Kjøller, journalist.
  • Alle tre bidrag går nu videre i en international konkurrence ved International federation of Agricultural Journalists årlige kongres, der i år finder sted i Minnesota. Der konkurrerer de med artikler, videoer og multimediebidrag om landbrug fra hele verden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle