Forskere fortæller om mad

Hvordan omdanner koen grønt græs til hvid mælk?

Svar på den slags spørgsmål og en masse andre kan høres fredag og lørdag 27. og 28. april, når Aarhus Universitet åbner dørene for arrangementet Forskningens Døgn, hvor det gennemgående tema er "Spiselig forskning: Bliv klogere på din mad".

Netop mælkens mysterier er blandt de emner, som en gruppe af forskere vil fortælle om ved et arrangement i Søauditorierne i Universitetsparken i Århus 27. april fra kl. 15 til 20. Foredragene på 10-20 minutters varighed krydres med smagsprøver på vin, frugt, salt fra Læsø, sunde snacks m.m.

Ved Rådhuset i Odense bidrager Forskningscenter Årslev til en række stande, hvor publikum kan blive klogere på frugtavl og potteplanter og få et godt råd med hjem om, hvordan man beskytter vennerne og bekæmper fjenderne i sin egen have.

Genteknologi behandles flere steder, blandt andet på Forskningscenter Flakkebjerg.

lbs

om Forskningens Døgn på eller  under nyheder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle