"Jeg er bekymret for den øgede smågriseeksport"

Formanden for Dansk Svineproduktion, Lindhart B. Nielsen, betegner udviklingen som uheldig, men samtidig forventelig.

"Først fik vi en liberalisering af landbrugsloven, der var til gavn for slagtesvineproduktionen. Siden fik vi en miljølov som spænder ben for slagtesvineproduktionen," siger han.

Lindhart B. Nielsen gør opmærksom på, at Dansk Svineproduktion har peget på miljølovens uheldige virkninger for slagtesvineproduktionen over for politikerne. Det er specielt afstandskravene til enkelthuse i landzone, han mener er alt for restriktiv. De gør det umuligt at etablere en stor slagtesvineproduktion på for eksempel 50-60.000 slagtesvin årligt i Danmark. Og dermed er grundlaget for, at slagtesvineproducenter kan agere lige så professionelt som soholdere, ikke til stede, mener han.

Ønsker tilbagemeldinger fra konsulenter

Lindhart B. Nielsen fremhæver, at det er meget vigtigt, at Dansk Svineproduktion får kendskab til alle de tilfælde, hvor svineproducenter på grund af den nye miljølov bliver forhindret i at opbygge en slagtesvineproduktion.

"Får vi kendskab til alle de sager, hvor Jan, Per og Poul ikke som ønsket kunne bygge til slagtesvin men nok til søer, så har vi nogle konkrete eksempler på lovens uheldige virkninger. Det er så op til politikerne at forholde sig til konsekvenserne," siger formanden for Danske Svineproduktion.

Om udviklingstendenserne siger han:

"Ja, jeg er bekymret for den øgede smågriseeksport."

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle