Gylle skal ikke køres ud i weekenderne

Et meget enkelt spørgsmål som rammer ned i noget centralt. Nemlig hensynet til naboen og dem, der ikke kender livet på landet.

Nogle vil påstå, at deltidslandmænd kun har weekenden til at køre gylle. Men det passer jo ikke. Det er kun et simpelt spørgsmål om planlægning og om at sikre fornuftige aftaler med sin maskinstation. Sørge for at aftale og markere, hvor man vil have gyllen kørt ud i næste uge.

Om det koster ekstra er ikke afgørende. Jeg vil vove den påstand, at det ikke koster en krone mere at vente til mandag. Maskinstationernes undskyldninger holder ikke. Det kan godt nås, uden at weekenden inddrages.

Det er kun et spørgsmål om at have tilstrækkeligt materiel til rådighed og sidst men ikke mindst mandskab.

Mandskab er nemmere at håndtere, hvis man tilbyder ordentlige forhold. Her vil jeg gerne komme med en kraftig opfordring til at sikre ordentlige arbejdsbetingelser for de unge mennesker, som kører gylle i mange timer i træk. Ja, de kan finde på at prale med, at de kan køre halve og hele døgn ad gangen.

Det er ikke forsvarligt at lade en ansat køre så længe med store træk, der kan veje både 20 og 30 ton!

Jeg vil slutte mit indlæg med at opfodre alle til at undgå gyllekørsel i weekender og på helligdage. Herunder køre med store gylletræk ind gennem byerne i weekenderne. Det irriterer folk grænseløst, og det kan jeg godt forstå.

I lørdags kørte jeg en tur gennem et større villakvarter i Rødding. Der var vestenvind, og der stank urimelig meget af gylle.

Det kan landmændene simpelt hen ikke være bekendt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle