Start med bundlinjen

Hvordan synes du, din økonomi skal være i 2011?

Det er ved at være tid til at kigge på budgettet for 2011. Det bliver endnu et udfordrende år for landbruget. Det kan for manges vedkommende være svært at få et tilfredsstillende driftsresultat med de prisprognoser, som foreligger nu.

Men tænk, hvis man tænkte budgettet lidt anderledes: Start med bundlinjen og byg det så op derfra. Hvor meget vil du gerne tjene i 2011? Hvis det ville være hensigtsmæssigt med et overskud efter finansiering på for eksempel 500.000 kr., hvordan skal du så bære dig ad?

Det kan afføde nogle alvorlige overvejelser om de ting, du går og gør hver dag. Hvad bidrager egentlig positivt til økonomien på din ejendom, og hvad er en belastning?

For mig at se er det særdeles vigtigt at lave et budget, som bærer præg af, at du har forholdt dig til den økonomiske situation, du er i lige nu.

Om du kan nå et tilfredsstillende resultat med konventionelle metoder som tilpasninger, optimering og så videre er usikkert, så måske skal du tænke hele din virksomhed forfra og opbygge arbejdsgange og strukturer på en ny måde.

Et forventet økonomisk resultat i 2011, som er beregnet på baggrund af et standardbudget med en bevidstløs fremskrivning af den nuværende produktion, vil kun være godt nok for ganske få landmænd.

God arbejdslyst med budgettet!

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle