Dansk landbrug i verdensklasse

Hans Vest, Vindekilde Vindekildevej 3 Søsum 3670 Veksø

Dansk landbrug i verdensklasse gælder mange ting: Veterinære forhold, dyrevelfærd, trivsel på arbejdspladsen, knowhow, arbejdspladser til følgeerhvervene og hurtig omstilling til nye alternativer. Men - hvad hjælper det, når hverken regeringen eller befolkningen forstår os? Vi kan ikke rationalisere mere, uden det går ud over mennesker og dyr. Dansk landbrug er presset mod afgrunden. Men hvad kan vi så? Vi skal have vendt den skepsis, der er mod landbruget. Vi skal have hr. og fru Danmark over på vores side. Mit forslag er følgende: LandbrugsAvisen skal en gang om ugen lægges som tillæg i en af de store landsdækkende dagblade, ligesom de store ejendomsmæglerkæder gør det. Hvorfor skulle landbruget ikke bruge de samme muligheder for at få vores synspunkter frem og være med i debatten? På den måde vil vi komme ud til en bredere del af befolkningen. Det er meget vigtigt, for det hjælper jo ikke, når vores egne topfolk og konsulenter svarer i vores egne fagblade, som kun vi landmænd læser. Vi har prøvet at svare i dagspressen, men de ønsker ikke at optage vores svar, for det er der ikke penge og interesse i fra deres side. Derfor må vi købe os ret til oplysning, information og indflydelse. Så min opfordring til vores topfolk er: Tag en forhandling med en af de store landsdækkende aviser, og sig at vi ønsker så og så mange eksemplarer af LandbrugsAvisen i hver uge, spørg hvad det koster, og samtidig vil vi gøre modkøb på så og så mange abonnementer på deres avis. Alt er til forhandling, og der er ikke noget at tabe, kun at vinde. Synes du om forslaget? Så diskuter det med dine kolleger og pres jeres formænd til handling. Landbruget er en kolos på lerfødder, og vi er nødt til at være mange for at skubbe i den rigtige retning. Det er ikke nok, at vi bombarderer vores politikere. Vi skal også ud til befolkningen, så det kan komme som et folkekrav.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle