Nyt staldbygningskoncept til Øst- og Centraleuropa

Gråkjær udstiller sammen med datterselskabet AP Company og præsenterer blandt andet nyt eksportkoncept.

"Tyskerne har en stor udfordring i forhold til 2013-problematikken, og den vil vi gerne følge til dørs hos Gråkjær. Derudover glæder vi os til at præsentere vores eksportkoncept med fokus på Øst- og Centraleuropa, hvor vi så at sige tager kunden i hånden fra start til slut og hjælper ham gennem myndighedsbehandlingen af projektet, finansieringen, selve byggeriet og ibrugtagningen. Endelig har vi produktudviklet på vores slagtesvinsstald Ø2, så vi kan præsentere Ø2 Mast (mast betyder slagtesvin på tysk, red.)," siger Gråkjærs eksportdirektør, Martin Rindom, om forventningerne til EuroTier.

Gråkjær og datterselskabet AP Company deltager med i alt 14 mand på en stor fælles stand, hvilket er den største tilstedeværelse for Gråkjær på EuroTier nogensinde, og som noget nyt holder Gråkjær også et seminar under EuroTier, hvor der gås i dybden med nyhederne.

Højt prioriteret

"EuroTier er meget højt prioriteret. I forhold til de udenlandske investorer er EuroTier det sted, der tiltrækker flest. Og ikke bare tiltrækker flest - det er også de rigtige beslutningstagere, der kommer," understreger han.

Han forventer en udvikling, hvor Agromek bliver en god og stærk skandinavisk udstilling, mens EuroTier bliver vinduet mod Europa og resten af verden.

"Så udnytter messerne hver sine styrker, og vi er godt repræsenteret begge steder - vi lader ikke nogen chancer gå fra os," forklarer han.

Tyske soanlæg

Markedsmulighederne ser Martin Rindom først og fremmest i Øst- og Centraleuropa og i Tyskland.

"De udenlandske banker er ikke helt så forskrækkede som herhjemme, så der er flere ting, der peger i den rigtige retning. Vi har også en forventning om, at der vil blive bygget flere soanlæg i Tyskland i de kommende år end i de foregående," forklarer eksportdirektøren.

Han lægger dog også vægt på, ligesom andre udstillere, at få tid til at netværke, formidle kontakt mellem gamle og nye kunder og komme en tur rundt i hallerne for at se, hvad de andre spillere på markedet kan byde på.

solhoej@landbrugsavisen.dk

Gråkjær og AP Company

Hal 12, stand A29

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle