Den cyklende formand er vendt hjem

Formand Asger Christensen er vendt hjem fra sin cykeltur til Paris. Måske skal flere landmænd cykle med næste år.

I disse dage slapper Kolding Herreds Landboforenings formand, Asger Christensen, af med familien på en campingplads i Sønderjylland. Her kan han sidde og tænke tilbage på turen med Team Rynkeby til Paris, hvor han sammen med over 300 andre cyklister tilbagelagde over 1.200 kilometer, som kulminerede med en rundtur på Champs-Élysées i den franske hovedstad.

"Det kan ikke beskrives. Det skal simpelthen opleves at køre under Triumfbuen med 300 andre gule cyklister. Folk på ruten i Paris klappede og tog billeder, så det var med en klump i maven og en tåre i øjenkrogen, vi kørte rundt," siger han.

Evigt minde

Turen til Paris har budt på alt fra et mindre styrt til nærstudier af tyske biogasanlæg, men noget af det, som han fremhæver mest, er kammeratskabet med de øvrige deltagere. Blandt andet de to folketingspolitikere, Julie Rademacher Hansen (S) og Ellen Trane Nørby (V), som var med på turen.

"Jeg har tit haft møder i officielle sammenhænge med dem, men når man sidder mange timer på cyklen, bliver det på et helt andet plan," siger Asger Christensen.

Faktisk har hele turen været så stor en oplevelse, at Asger Christensen har bestemt sig for at få et evigt minde om den. Inden længe slår han et smut forbi Sønderborg for at besøge den lokale tatovør.

"Jeg har besluttet, at jeg skal have lavet en tatovering af Eiffeltårnet sammen med en cykel på mit ene ben som et minde," fortæller han.

Klar næste år

Når man som Asger Christensen lige har siddet 1.200 kilometer på en cykel, kunne man godt forestille sig, at en pause var tiltrængt, men cyklen står parat i campingvognen, så han kan få en tur i ferien. På træningsturen kan han så begynde at spekulere på, hvordan han får overbevist familien om, at han igen til næste år skal bruge en uges ferie på at cykle til Paris.

"Hvis jeg får plads på holdet, er det helt sikkert, at jeg skal med igen til næste år," siger han.

Til den tid bliver det så spændende at se, om andre af landbrugets folk er i lige så god form som formanden fra Kolding og tager turen til Paris med ham.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle