Centrovice skærer dybt

Landboforeningen på Fyn tager afsked med 18 medarbejdere.

Fynske Centrovice blev den fjerde landboforening, der varslede fyringer op til sommerferien. Foreningen må i denne omgang tage afsked med 18 medarbejdere, hvoraf de fem har indgået pensionsaftaler.

"Stillingerne er nedlagt for at tilpasse ressourcerne til den forventede opgavemængde i fremtiden og for at udnytte en forventet rationaliseringsgevinst, når afdelingen i Ringe til september flyttes til Damsbovej i Vissenbjerg," siger direktør Dorit Greve der tilføjer, at alle opsagte medarbejdere tilbydes hjælp fra et professionelt firma til at finde nyt arbejde

"Det økonomiske opsving ikke ser ud til at være lige om hjørnet, og det må Centrovice som virksomhed forholde sig til, akkurat som det sker ude på bedrifterne, hvor der effektiviseres og optimeres. Det er en hård tid for alle, men det er nødvendigt at reagere, hvis Centrovice fortsat skal kunne tilbyde konkurrencedygtig rådgivning og service," påpeger direktøren.

Appel om sammenhold

I forbindelse med tilpasningerne er lederteamet indskrænket, idet lederen af Ejendom/jura & social fratræder, og afdelingen indarbejdes på anden vis i organisationen.

Arbejdsstyrken i Centrovice bringes nu ned på 185 personer. For to år siden, da Centrovice blev dannet af foreningerne LandboFyn og Agrogården, var der i alt 235 medarbejdere.

Landboforeningen hører stadig til blandt de største i landet med 1.875 aktive medlemmer, men både ved medlemsopgørelsen 1. juli i år og sidste år er der hvert år registreret et tab på omkring 100 aktive medlemmer.

"Jeg vil stærkt opfordre til, at medlemmerne i denne svære tid bakker op om vores landboforening og rådgivningsvirksomhed, og ikke lader sig gribe af den negative stemning der kan opstå i kølvandet på tilpasninger," siger Niels Rasmussen, formand for Centrovice.

pilegaard@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle