Fejlfrit får fik 24 point

Mogens Ladefoged, Tistrup, kom, så og sejrede i fårekonkurrencen på tværs af racerne.

"Jeg kan simpelthen ikke finde nogen fejl på det får. Kan I det?" spurgte dommeren publikum, da placeringen af fårene i konkurrencen på tværs af racerne skulle gøres op.

Fåret, han kommenterede, er en Texel og kommer fra Mogens Ladefoged, Tistrup, formentlig den flittigste fåreudstiller på dette års landsskue. Og med den dommerkommentar kunne det ikke blive til ret meget andet end en efterfølgende belønning i form af 24 point.

Fåret var sidste år med i en første-års besætningsgruppe, der ligeledes blev belønnet med 24 point. Vi taler med andre ord om et får af en helt usædvanlig klasse.

Faderen er i øvrigt Bøgely Power, der har leveret sæd til rigtig mange flotte får.

Mere dommerros

Men dommeren var slet ikke færdig med at dele roser ud, da han havde kommenteret fåret fra familien Ladefoged.

Oxford Down-vædderen fra familien Markussen i Hedensted fik næsten lige så store ord med på vejen.

"Det er meget længe siden, jeg har set en Oxford Down-vædder, der er så flot," blev det konstateret, og konstateringen blev fulgt op med endnu en uddeling af 24 point.

Flot opstilling

Konkurrencen mellem får på tværs af racerne kan næsten kaldes fåreudstillingens formel 1. Her deltager kun dyr der har fået 23 point, og dem var der en hel del af på årets landsskue.

Otte dyr tages ud til den endelige konkurrence om topplaceringen - og måske som tillæg også 24 point.

I alt var der fem kandidater til at få det eftertragtede point-tal. Kun to gik dog igennem det særdeles skarpe nåleøje. At konkurrencen virkelig var skarp i den øverste ende kunne ses af, at der kun var et enkelt dommerpoint i forskel på vurderingen af det bedste og det næstbedste dyr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle