Krydsninger kan pleje image

Krydsninger mellem kødkvæg og malkekvæg blev fremvist til Landsskuet. Formanden for Dansk Kødkvæg spår krydsninger en interessant fremtid.

De ligner ikke de andre. De er også henvist til yderste parket af staldene på Landsskuet, men spørgsmålet er, hvor længe kvægbruget vil betragte krydsning af kødkvæg og malkekvæg som en anderledes avlsstrategi.

"Kødkvægbranchen skal ikke spinde guld på salg af sæd til malkekvægsektoren, men det vil forhåbentlig blive en mindre indtægtskilde," spår Henning Hansen, formand for Dansk Kødkvæg.

Ifølge ham vil brug af kødkvægsæd på de dårligste malkekøer give nogle slagtekalve med vækstpotentiale, og derfor har Dansk Kødkvæg i år valgt at udstille forskellige racekombinationer inden for malkekvæg og kødkvæg. Som eksempel kan nævnes Jersey-Blåhvid og Charolais-Holstein.

"I stedet for at skyde tyrekalvene, som vi måske vil opleve i større stil, når handyrpræmien udfases, vil indkrydsning med kødkvæg give malkekvægsektoren en forøget indtægt både på salg af kalve og image," siger Henning Hansen forventningsfuldt.

Belgisk Blåhvid, Limousine, Charolais og Simmental er de fire kødkvægracer, som fremviste krydsningsdyr på Landsskuet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle