Sprøjtedæk laver mindre spor

Michelin nye sprøjtedæk kan køre med lavt tryk, hvilket betyder større bæreflade og mindre spordannelse.

Michelins Ultraflex-teknologi, der lader dækket pose ud i både bredden og længden, har fundet vej til deres sprøjtehjul. Det er endt med en ny serie dæk med tilnavnet SprayBib.

Et SprayBib-dæk kan med det samme lufttryk bære 40 procent mere end et traditionelt sprøjtedæk. Det betyder, at man kan køre med lavere lufttryk, og derfor opnå en kontaktflade der er større, hvilket giver mindre spordannelse under kørslen. Samtidig er det nye dæk ifølge Michelin ekstra modstandsdygtigt over for stenskader, og det er en fordel ved f.eks. kørsel med stenstrenglægger i kartoffelrækker.

"Det grunder i nordamerikanske ønsker om at lave et dæk til deres selvkørende sprøjter, som kan klare 65 kilometer i timen, og som har en god retningsstabilitet," forklarer Aage Boller fra Michelin.

Netop dækkets evne til at køre stærkt er også en vigtig parameter for danske landmænd, mener han.

"Bedrifterne bliver større, og der bliver længere mellem markerne. Derfor vokser tiden på vejen," oplever han og understreger også, at sprøjternes vægt stiger i takt med deres bredde.

SprayBib kan fabriksmonteres på flere mærker af trailersprøjter i Danmark, og kan i løbet af året også leveres på eftermarkedet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle