Ufaglært arbejdskraft i farezonen

I en artikel i Børsen 18. maj kommer det frem, at på trods af økonomisk fremgang hos danske fødevarevirksomheder, tvinger de høje danske omkostninger firmaer til at udflage produktionen. Ifølge Jesper Møller, formand for erhvervsorganisationen DI og adm. direktør for Toms Gruppen, er det et alvorligt problem for det danske samfund, idet vi mister arbejdspladser og skatteindtægter.

Hos GLS-A oplever vi blandt vore medlemmer samme problemer, når det kommer til omkostningerne. Her er lønomkostningerne i Danmark et stort problem, når vi konkurrerer med lønnen for ufaglærte blandt vore konkurrenter i EU. Den primære produktion i Danmark står over for store fremtidige udfordringer, og hos GLS-A håber vi, at fagbevægelsen vil smide skyklapperne og anerkende, at lønniveauet for ufaglærte ikke kan blive ved med at stige.

Hos GLS-A vil vi meget gerne diskutere muligheder, der kan bevare danske arbejdspladser og samtidig fremme konkurrenceevnen for dansk landbrug. GLS-A ønsker at bevare produktionen i Danmark ved delvist at åbne op for muligheden for at beskæftige østarbejdere til en lavere løn, end de gældende overenskomster.

Østarbejderne kan således stadig komme til Danmark og tjene mange gange den løn, de er vant til, og samtidig får dansk landbrug ivrige hænder til noget af det arbejde, der traditionelt er svært at besætte med dansk arbejdskraft. Danmark har brug for produktionsvirksomheder, der kan beskæftige ufaglært arbejdskraft, og kører vi videre i samme rille, risikerer vi, at hele produktionen flytter ud af landet, og dette er hverken til gavn for de ufaglærte eller samfundet som helhed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle