Stop for diarré med æggepulver

Compex er på markedet med to nye produkter mod diarré hos kalve, Calf Paste og Dia-Stop.

Begge produkter er baseret på æggepulver med antistoffet Globigen.

Specifikke antistoffer fra æggepulveret styrker de nyfødte kalve og giver dem en god start, fremhæver firmaet. Forklaringen på det er, at æg er rigt på immuglobulin (antistoffer), og det skyldes, at ægget er hønens eneste mulighed for at overføre antistoffer til kyllingen, modsat pattedyr der kan gøre det gennem mælken

Globigen fremstilles ved, at kommercielt opdrættede høns immuniseres med forskellige patogener, der normalt fremkalder diarré hos kalve. Æggene, de producerer, indeholder derfor høje niveauer af antistoffer specifikt mod disse særlige patogener, og æggepulveret, det resulterer i, er dermed et potent fodersupplement, der giver kalvene en supplerende beskyttelse mod diarré gennem de første uger.

Calfe Paste er en pasta på tube og doseres hurtigst muligt efter fødslen med 10 ml pr. kalv pr. dag tre dage i træk. Tuben indeholder 30 ml, så der skal således bruges en tube pr. kalv.

Ved akutte problemer, for eksempel stress eller sygdom i besætningen, doseres ligeledes med 10 ml pr. dyr tre dage i træk.

Dia Stop er et granulat og anvendes ved udbrud af diarré. 25 gram af granulatet opløses i mælk eller vand - ved akut stærk diarré kun i vand.

Calf Paste indeholder foruden æggepulver også sojaolie, dextrose, vitamin A, D3, E og C samt probiotika.

Indholdet i Dia Stop består foruden æggepulver af druesukker, natriumklorid, natriumbikarbonat, tørret gær og kaliumklorid.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle