Rekord i sukker

Nordic Sugars sukkerfabrikker har netop afsluttet produktionssæsonen 2011/12. Med en produktion på i alt cirka 1.050.000 ton sukker slår årets resultat rekord, oplyser Nordic Sugar i en pressemeddelelse. Til sammenligning blev der i sæson 2010/11 produceret 841.000 ton.

Ifølge koncernen er det høje niveau opnået i kraft af en effektiv håndtering af en ekstraordinær stor mængde sukkerroer på alle Nordic Sugars fem fabrikker i Danmark, Sverige, Finland og Litauen.

"Vi må sige, at markerne har bugnet af sukkerroer i år i en usædvanlig stor mængde. Vi havde allerede ved sæsonens start en forventning om et godt resultat, og vores produktion har levet op til prognoserne og mere til. Det er ikke mange landbrugsafgrøder, der har kunnet vise rekordvækst i 2011, men for sukkerroerne har vejrforholdene i sommer og efteråret og den milde vinter skabt ideelle betingelser," siger adm. direktør Thomas B. Olsen.

Nordic Sugar forsyner primært markederne i de nordiske og baltiske lande. EU-kvoten for salg af sukker til fødevareindustri i EU er uændret, men årets rekordproduktion betyder, at Nordic Sugar har kunnet udvide sin eksport til lande uden for EU, oplyser koncernen i pressemeddelelsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle