Landmandstræf 10 steder i landet

Seks kemifirmaer holder fælles møder, hvor landmænd kan få seneste nyt om sprøjtestrategier og kommende nye midler.

Nye midler, nye erfaringer, nye resultater og nye strategier i forskellige afgrøder mod ukrudt, sygdomme og skadedyr - og en opdatering udi sprøjtemidlernes verden, inden sæsonen går i gang.

Det er, hvad du kan opleve på Landsmandstræf, hvor seks kemifirmaer igen i fællesskab inviterer landmænd til møder 10 steder rundt om i landet.

Møderne løber af stablen sidst i februar og først i marts. Det fortæller Erling Falch Petersen fra DuPont, som er en af arrangørerne.

"Hvert firma vil præsentere deres nye midler, der enten lige er blevet godkendt eller forventes godkendt i indeværende sæson. Derudover vil firmaerne komme med et bud på strategien for sprøjtning i forskellige afgrøder, så landmændene har et godt grundlag til at træffe de rigtige beslutninger om planteværn i den kommende sæson," fortæller han.

Resistens og virkemåde-klasser

Også resistensproblematikken og Integreret Planteproduktion (IPM), hvor man forebygger og også anvender alternative løsninger, vil fylde mere på årets Landmandstræf.

"I år har vi mere fokus på resistens og midlernes virkemåde-klasser end tidligere, fordi det er meget vigtigt at forebygge resistensproblemer. Fremover vil virkemåde-klasserne stå på dunkenes etiketter, så det er let at se, om man bruger midler med samme eller forskellige virkemåder. For eksempel når man blander midler eller sprøjter flere gange. Og det vil vi gerne fortælle landmændene mere om," siger Erling Falch Petersen.

Udbytte og frokost

Han fortæller, at der har været et stigende antal deltagere de sidste par år - 1.300 landmænd fordelt på de 10 møder. Og glæder sig over, at de landmænd, der kommer, er meget interesserede i en opdatering på sprøjtemiddelområdet.

"Mange landmænd fremhæver, at det gode ved det årlige Landmandstræf er, at de bliver klædt godt på til efterfølgende at kunne få en god snak med deres planteavlskonsulent om årets sprøjtestrategi," siger Erling Falch Petersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle