Tv-serie får flere til at dyrke vin

DR2s program om danske vinbønder får danskerne til at starte egen vinproduktion.

Foreningen af Danske Vinavlere har den sidste tid oplevet stor interesse fra folk, der gerne vil høre, hvordan man starter en vinproduktion. Det har været alt fra folk med fire hektar landbrugsjord til én med en større have. Foreningens formand, Jean Becker, er ikke i tvivl om, hvad der har vakt danskernes nysgerrighed.

»Det skyldes helt klart DR2s serie, De Danske Druer. Det er stadig nyt for mange, at man kan dyrke vin i Danmark. Derfor er det dejligt, at medierne kan være med til at skabe opmærksomhed omkring det,« siger Jean Becker.

Alene i januar har formanden haft over 10 personer i røret, som har ønsket at starte deres egen vinproduktion, fordi de har set DR2s programserie om danske vinbønder. Det er ret usædvanligt for en periode, hvor der slet ikke plejer at være nogen indmeldinger.

Med Nikolaj Kirk på tur

I DR2-serien, De Danske Druer, følger man kokken Nikolaj Kirk og vinentusiasten Helge Dürrfeld rundt i landet i seks programmer, hvor de besøger forskellige vingårde. Her fortæller vinbonden om de forskellige druer og vinproduktionen, mens Nikolaj Kirk laver mad af lokale råvarer, som passer til vinen.

»På DR er vi meget bevidste om at beskæftige os med ting, som optager danskerne. Samtidig vil vi prøve at vise noget, som danskerne ikke har set før,« siger Anders Roholt, redaktør på De Danske Druer.

»Idéen om at kombinere dansk mad og dansk vin er inspireret af store vinnationer som Frankrig, Spanien og Italien, hvor egnsretter er opstået ud fra lokale vine,« siger Anders Roholt.

Stolthed hos DR

Foreningen af Danske Vinavlere er glade for den store medieopmærksomhed - både fra store DR og de lokale medier. Selvom Danmark har været autoriseret vinland siden 2000, har det stadig nyhedsværdi hos medierne, når foreningen for eksempel holder Åbne Vingårde i september.

»Interessen fra medierne er stadig jævnt stigende. Og kigger vi på medlemstallet, var vi seks erhvervsavlere i 2000. Fem år senere var vi 12, mens vi i dag er 92. Det kan vi tilskrive mediebevågenheden,« siger Jean Becker.

Hos DR er man stolte over den opmærksomhed, vinproduktion har fået på grund af deres program.

»Det, synes jeg, er alle tiders. Jeg vil ikke sige, det er vores mål at inspirere folk til at lave vin, men hvis vores programmer er med til at pirre folks nysgerrighed, er jeg enormt glad,« siger Anders Roholt.

Næstsidste afsnit vises søndag kl. 21, hvor De Danske Druer besøger vinbonden Preben Jørgensen på Lolland.

jmm@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle