Vi bliver hørt i L&F

Vestjysk Landboforening har fire emner til behandling i Landbrug & Fødevarer, der føres som principsager.

De konstante anstrengelser på at gøre Vestjysk Landboforening synlig og få sin stemme hørt, har båret frugt, var en af meldingerne fra formanden, Søren Christensens beretning.

Han henviser til, at moderorganisationen Landbrug & Fødevarer i øjeblikket har fire sager fra Vestjysk Landboforening til behandling som principsager.

"Vi er gode til at løfte tingene op og gøre problemerne synlige, så de kan blive behandlet i de relevante sammenhænge," siger Søren Christensen og fortsætter:

"Derfor er det heller ikke noget problem, at en anden organisation som Bæredygtigt Landbrug eksisterer sideløbende. I Vestjysk har vi ingen planer om at melde os ind. Men vi ser det heller ikke som et problem, at vores medlemmer er med i Bæredygtigt Landbrug. Det har vi et helt afslappet forhold til," siger han.

Vidner med til kontrol

De omfattende kontroller på store og små husdyrbrug var en af generalforsamlingens presserende emner.

"Der er bedrifter, som har hundrede procent styr på tingene, men hvor landmanden alligevel oplever, at kontrollanterne er meget nidkære. En lille og ret ubetydelig fejl kan give et voldsomt efterspil. Det vil vi gerne hjælpe medlemmerne med at undgå, så vi opfordrer dem til at kontakte deres konsulent eller andre, de har tillid til, så der kan være flere om at høre beskederne. Det kan godt være svært at overskue situationen, når tre - fire personer er i gang med at undersøge bedriften fra a til å," forklarer Søren Christensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle