Axial-Flow opgraderer kabinen

Med en helt ny kabine, som endnu ikke er lanceret i Europa, vil Case IH hæve komforten i de store Axial-Flow-mejetærskere.

Den er endnu så ny, at der er meget få offentlige billeder af den. Men det er sikkert og vist, at nye Axial-Flow-mejetærskere fra Case IH fra næste år får en sprit-ny kabine.

Kabinen bliver i første omgang tilgængelig på den store serie, Axial-Flow 7230, 8230 og 9230. Ifølge Case IH er kabinen komplet nydesignet - baseret ud fra et såkaldt 'Customer Driven Product Design' (CDPD).

Kort fortalt betyder det, at nuværende brugere af Axial-Flow-mejetærskere i høj grad har været med i udviklingen af kabinen via interviews omkring deres foreløbige erfaringer med Axial-Flow og ønsker til fremtidige modeller.

I den nye kabine vil hele armlænskonsollen være ændret i forhold til de nuværende modeller. Terminalen, hvor piloten kan overvåge og styre mejetærskerens funktioner, bliver AFS Pro 700-terminalen, som er kendt fra flere af Case IH's modeller af traktorer.

Og terminalen kan da også flyttes over i en traktor, når høsten er forbi.

Produktionen af de nye Axial-Flow mejetærskere går i gang i løbet af foråret 2013. Men ifølge Case IH Danmark er det ikke muligt at få eksemplarer til landet inden høsten.

»Produktionen starter så sent, at vi ikke kan nå at få de nye maskiner til landet inden høsten 2013. Omvendt vil der være et prismæssigt spænd mellem de nuværende modeller og de nye modeller der gør, at man måske vil investere i den nuværende Axial-Flow frem for udgaven med ny kabine,« fortæller Niels Petersen, produktspecialist, Case IH Danmark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle