Familielandbruget fortsætter i Landbrug & Fødevarer

Familielandbruget vil fortsat være medlem af Landbrug & Fødevarer, når fusionsaftalen fra 2002 udløber til nytår.

Familielandbrugets tilknytning til Landbrug & Fødevarer står ikke til at rokke. Det spørgsmål blev afgjort allerede for to år siden, fastslår sektionens formand, Ib W. Jensen.

Dermed er det også klart, at sektionens egenkapital på 50 mio. kroner bliver liggende i Landbrug & Fødevarers kasse, selv om parterne skulle skilles efter 1. januar 2013.

På forkant

»Det stod helt klart på årsmødet i 2010, at der var opbakning til, at vi bliver i Landbrug & Fødevarer også efter 2012. Vi ville gerne være på forkant allerede den gang, og bestyrelsen har bekræftet beslutningen så sent som 31. august,« fortæller Ib Jensen, formand for Familielandbrugssektionen.

Sektionen er også klar til at præsentere en ny aftale med Landbrug & Fødevarer og få den godkendt af primærbestyrelsen. Det måtte udsættes ved det seneste bestyrelsesmøde, da den nuværende formand, Niels Jørgen Pedersen, annoncerede, at han ikke stiller op ved valget til november.

Formue i fælleskasse

Fusionsaftalen, som Familielandbrugssektionen indgik i 2002, har haft en klausul om, at foreningen kunne hæve sin egenkapital på godt 50 mio. kr., hvis den afbrød samarbejdet.

»Det er helt rimeligt. Vi har haft et godt samarbejde i alle årene. Det har vi selvfølgelig en klar forventning om, at de vil fortsætte. Vi har vist, at sammenholdet og samarbejdet også fungerer i krisetider,« siger Ib Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle