Dansk svineeksport mere russisk og polsk

Eksporten af svin og svinekød er øget til Rusland og Polen i årets første syv måneder.

En hastigt voksende eksport af danske smågrise til Polen og mere svinekød til Rusland er den største forandring for eksporten af danske svin og svinekød i år.

I årets første syv måneder er eksporten af svin og svinekød nemlig steget med samlet 12,7 procent til Polen ligesom eksporten er øget med 17,6 procent til Rusland.

Det viser LandbrugsAvisens beregninger på baggrund af nye tal om eksporten opgivet af Markedsnyt for Svin fra Landbrug & Fødevarer.

I alt har russerne importeret 60.740 tons svinekød fra Danmark i årets første syv måneder. Polakkerne har næsten importeret det dobbelt, hvoraf 41.000 ton dog stammer fra levende grise.

Mindre bacon til briterne

Bagsiden af den aktuelle udvikling i svineeksporten er en samlet tilbagegang på 1,6 procent. En af årsagerne til nedgangen er bl.a. et fald i eksporten af dansk bacon til briterne og et fald i eksporten til det givtige japanske højprismarked på hele 16 procent.

Bag tallene gemmer der sig samtidig en overskyggende årsagsforklaring til den negative trend:

Der bliver langtsomt færre slagtesvin i Danmark - og når disse grise slagtes, så kommer der logisk set også færre mængder dansk kød ud på eksportmarkederne.

Den samlede danske svinekødseksport lå i årets første syv måneder på knap 1 mio. ton.

cjj

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle