Hestehviskeri er uden hokuspokus

Shane Mosele arbejder med Horsemanship. I folkemunde er en mand som ham bedre kendt som hestehvisker. Han kan tyde hestens følelser ved at se på den og lytte. Men han har ingen uddannelse i faget.

»Mine læremestre har altid været heste. Selvfølgelig ser jeg også på, hvad andre gør, men den største erfaring får jeg fra hestene, for de er ærlige og giver mig klar besked,« fortæller han.

Den første hest hjalp han allerede som 13-årig, og til i dag har han arbejdet med godt 7.000 heste.

»Der er ikke noget hokuspokus i det, jeg laver. Det er faktisk noget, som har været kendt i rigtig mange år. Mennesker har bare glemt det over de sidste 50 år. Vi bruger ikke hesten på samme måde, som vi gjorde en gang, og vores forståelse af dyret er gledet ud,« fortæller han og forklarer, at de fleste problemer, han ser, handler om kommunikationen mellem mennesket og hesten. HSH

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle