Landbrugsbank forventer stærk kinesisk oksekøds-import i 2020

Efterspørgslen på oksekød vil stige, især fra Kina, i 2020 og dermed påvirke priserne. Det mener den hollandsk landbrugsbank Rabobank.

Den hollandske landbrugsbank Rabobank forventer stigende efterspørgsel på oksekød i 2020.

Det fremgår af en ny kvartalsanalyse på kreatursiden, som bankens mange analytikere udarbejder. Det refererer Fleischwirtschaft.com.

Det tyske medie refererer analysen for at melde, at især Kina vil efterspørge stigende mængder okse- og kalvekød som følge af den igangværende epidemi af svinepest i landet.

Denne efterspørgsel vil udfordre forsyningen, der derimod ikke ventes at stige.

"Presset mellem efterspørgsel og udbud vil medføre en omfordeling af produkter mellem markederne. Aktørerne i markederne bliver nødt til at være opmærksomme på enhver direkte og indirekte indvirkning, når forsyningskæderne testes", melder senioranalytiker på protein, Angus Gidley-Baird fra banken.

Han henviser til, at især Australien og New Zealand har sendt stigende mængder okse- og kalvekød til Kina de seneste måneder i 2019. Og at disse mængder så vil "mangle" på andre markeder.

Samtidig har kineserne også været aktive rundt om i verden med at godkende kreaturslagterier til at eksportere til det enorme land. Alene i Brasilien er 22 fabrikker godkendt, og de kinesiske inspektører har også givet grønt lys til argentinske, sydafrikanske og en række europæiske virksomheer.

Derudover er der prisstigninger i det amerikanske marked for importerede varer i oktober - hvilket ifølge Rabobank nu nærmer sig et prisniveau på niveau med rekordåret 2014. Dette vil medføre et pres på især fast food kæderne for at lægge deres indkøb om, mener analytikerne.

Derfor melder Rabobank, at deres syv nationers kvæg-indeks viser stabile til stigende priser de seneste måneder.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle