Landbrugselev kalder sig klimarealist: "Jeg kan ikke være ligeglad"

Den 20- årige landbrugsskoleelev går på Kalø Landbrugsskole for at få viden om, hvordan landbruget kan gøres mere klimavenligt.

Den 20-årige Marit Sonja Bick har gjort det til sin livsstil at leve så CO2-neutralt som overhovedet muligt. Det betyder bl. a., at hun kun går i genbrugstøj, gerne spiser overskudsmad og aldrig mere vil flyve på ferie. Men hun føler sig ikke "hellig".

"Jeg kan ikke være ligeglad. Jeg kan ikke forsvare at rejse til Thailand eller Bali på ferie", siger hun til Berlingske, mens solen skinner ned over Kalø Landbrugsskole.

Og marker, så langt øjet rækker. Marit Sonja Bick går på skolen for at få viden om, hvordan hun kan være med til at gøre landbrug mere klimavenligt generelt - måske som forberedelse til at læse agrobiologi eller naturressourcer på universitetet senere hen. At hun samtidig lærer, hvordan man bliver selvforsynende, er en bonus.

På spørgsmålet om, hvordan hun selv efterlever sin klimaidealisme, følger en lang opremsning.

For mens sociale medier boomer af bloggere, der fortæller om de nyeste trends og rejser til eksotiske destinationer over hele verden, og tv-fladen er proppet med reklamer for øget forbrug, maner den 20-årige landbrugsstuderende til at gå den modsatte vej.

Ifølge hende er vi i den vestlige verden nemlig kommet for langt væk fra tanken om at være taknemmelige over det, vi har i vores hverdag fra naturens side.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle