Landbrugselever stod op klokken tre for at høre om deres fremtid

Eleverne fra Gråsten Landbrugsskole var med Landbosyd til konference på Christiansborg - og selvom to af dem skulle hives ud af sengen af forstanderen, så er de glade for det, de lærte.

For de fleste teenagere er klokken 3.30 kun noget man oplever, hvis man ikke er gået i seng endnu. Sådan var det ikke for eleverne på Gråsten Landbrugsskole tirsdag morgen.

Eleverne skulle med bussen til København, hvor Landbosyd holdt en konference om landbrugets rammevilkår - den blev blandt andet besøgt af folketingets ordførere, Michael Haahr Andersen fra Jyske Bank og Skatteminister Karsten Lauritzen.

"Forstanderen måtte ind på værelserne og vække to af os - men jeg tror det var ret anstrengt for os alle sammen," griner Simon Lildholdt Madsen, en af eleverne fra Gråsten Landbrugsskole.

"Han var ikke så gal over det i dag - men det skal nok ikke blive til en vane."

En svær drøm

Når man spørger ud i flokken af elever, hvor mange, der vil være selvstændige landmænd, flyver en skov af hænder op - faktisk er der ikke nogen af dem, som siger nej. 

På trods af det er de reserverede.

"Det er en drøm for de fleste af os, men det er en drøm, som er svær. Især i starten," siger Simon Lildholdt Madsen.

En af hans klassekammerater bryder ind:

"Det er lettere at blive klogere og dygtigere på en andens bedrift," siger Casper Haahr Sejrup, en anden elev fra Gråsten Landbrugsskole.

Efter konferencen sluttede op ad formiddagen, skulle eleverne hjem til Gråsten med bussen - og her var der en fuldstændig enighed i hele flokken:

"Jeg tror alle sammen, vi skal lukke øjnene lidt på turen hjem," siger Casper Haahr Sejrup, hvorefter hans klassekammerater brummer enstemnigt og bekræftende.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle