Landbrugsprofil bliver ny administrerende direktør i Spiras

Nuværende landbrugschef i Nykredit, Lene Gade Hovmøller, skifter fra begyndelsen af 2024 til jobbet som administrerende direktør i Spiras.

Det er en erfaren leder med stor erfaring fra landbruget og fødevareklyngen, som sætter sig i stolen som ny administrerende direktør i Spiras.

41-årige Lene Gade Hovmøller tiltræder med virkning fra 1. februar 2024 som øverste chef for de godt 300 medarbejdere i Spiras, som tidligere i år blev dannet på baggrund af fusionen mellem Kolding Herreds Landbrugsforening, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening.

Lene Hovmøller er oprindelig landmandsdatter – opvokset på Mors. Hun er bankuddannet – og avancerede i Jyske Bank til et lederjob i landbrugsafdelingen.

I 2014 kom hun til Vækstfonden, hvor hun to år senere blev udnævnt til landbrugsdirektør. Otte år blev det til i Vækstfonden, inden hun skiftede til en stilling som vicedirektør i Danish Bio Commodities for primært at arbejde med ledelse og forretningsudvikling inden for biogas.

Godt et halvt år i Nykredit

Senest har Lene Hovmøller siden maj haft ansvaret for landbrugsområdet i Nykredit. Formanden for bestyrelsen i Spiras, Henrik Jessen, er glad for at kunne byde Lene Hovmøller velkommen ombord hos Spiras.

- Vi har haft et rigtigt stærkt kandidatfelt. I bestyrelsen har vi lagt vægt på at finde en person, der både kan stå i spidsen for at drive forretningen og samtidig kan tale i øjenhøjde med vores personale og lytte, så vores fusion bliver kørt sikkert i mål, siger han i en pressemeddelelse.

Medarbejderne i Spiras, som er fordelt på lokationer i Kolding, Odense, Vojens og Aabenraa, blev orienteret om valget af den nye administrerende direktør torsdag formiddag.

For Lene Hovmøller, der privat bor med sin familie i Viborg, er den kommende udfordring noget af et drømmejob:

- Spiras er en utrolig spændende virksomhed, og jeg glæder mig til at bygge videre på det fælles fundament sammen med medarbejderne, bestyrelsen og medlemmerne, lyder det fra hende.

/rost

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle