Landbrugssektoren i Ukraine har tabt 280 milliarder kroner på grund af krigen

De ukrainske myndigheder anslår, at landets landbrugssektor som følge af krigen mod Rusland har tabt i omegnen af 280 milliarder kroner.

Landbrugets betydning for Ukraine er stor med omkring 17 procent af landets bruttonationalprodukt og 40 procent af Ukraines indtjening af udenlandsk valuta.

Derfor er tallene også enorme, når det kommer til de tab, som landets landbrugssektor har lidt som følge af Rusland-krigen.

Ifølge Pig Progress har de ukrainske myndigheder i forbindelse med et møde på sidste måneds EuroTier-messe opgjort de samlede tab til 40 millarder dollar svarende til cirka 280 millarder kroner.

Tab på korn er velbeskrevet, men på mødet kom det frem, at landets griseproduktion er hårdt ramt. Omkring 13-15 procent er griseproduktionen faldet. En årlig produktion på 432.000 ton grisekød er reduceret til 365-380.000 ton.

Det skyldes blandt andet, at 15 grisefarme er total ødelagt som følge af bombninger. Den største farm havde 32.000 grise, men til alt held har 19 ud af 24 regioner i landet nu genoptaget produktionen af grise, og der er forventninger om, at griseproduktionen kan genetableres.

De store tab skyldes blandt andet bombninger af stalde. Her er tabene opgjort til 10,6 milliarder kroner.  Tab på landbrugsmaskiner er sat til 20 milliarder kroner, og tabene på produktionsfaciliteter er sat til 10,6 millarder kroner. 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle