Landbrugsskole jubler over eget minivådområde

Bygholm Landbrugsskole har nu fået sit eget minivådområde, der skal være en vigtig del af undervisningen.

Tirsdag indviede Bygholm Landbrugsskole sit eget minivådområde til glæde for miljø og biodiversitet samt lærere og elever på skolen.

Minivådområdet, der afvander og renser drænvand fra 74 ha af skolens eget landbrugsjord, skal indgå i undervisningen og være en naturperle til glæde for både Bygholm Landbrugskole og naboerne.

Det forklarer teknisk servicechef René Velling Jensen, der har været tovholder på projektet.

"Vi vil gerne vise, at Bygholm tænker i miljø og tiltag, der kan forbedre biodiversiteten. Samtidig har det god undervisningseffekt og vil have det mange år frem", siger han.

skal klæde elever på

Selve projektet kom i stand, da en oplandskonsulent var forbi Bygholm som gæsteunderviser i minivådområder.

Herefter tog klassens lærer, der fandt idéen spændende, fat i René Velling Jensen, som fik søgt tilskud og tilladelse samt hyret en entreprenør.

"Jeg synes, det var en god idé, fordi det er et godt projekt, og det er en del af Landbrugspakken, hvor vi fik korrigeret vores gødningsnormer. Der var minivådområderne et af virkemidlerne, landbruget skal lave, og det vil vi gerne vise eleverne, at vi selvfølgelig gør", siger han og fortsætter:

"Vi gør rigtig meget ud af, at man skal være stolt af sit erhverv og dukke nakken, fordi man får skældud hele tiden. Vi vil gerne klæde eleverne på til at vende den rundt og få det bedste ud af det og spille med på de tiltag, der kommer. Det er rigtig vigtigt, at de forstår det her med license to produce. Det er minivådområdet et godt eksempel på".

har lavet stisystem til naboer

Ved indvielsen stod Horsens' borgmester Peter Sørensen (S) for at klippe snoren til anlægget, og ifølge René Velling Jensen har minivådområdet også en klar rolle at spille overfor offentligheden.

"Det gør forhåbentligt, at vi får en bedre kommunikation og samspil med omverdenen", siger han og fortsætter:

"Jeg har sørget for at lave et stisystem ned til minivådområdet gennem kvægfolden, så naboerne kan gå ture og komme forbi her. Det er vigtigt, for jo flere, der kommer forbi her, jo flere kan vi have en dialog med".


Borgmester i Horsen Peter Sørensen (S) indviede minivådområdet. Foto: Bygholm Landbrugsskole

it-bøvl bremser ikke glæde

Minivådområdet er helt færdigbygget, men endnu er det ikke muligt at søge om den sidste halvdel af tilskuddet.

Det skyldes, at Landbrugsstyrelsens IT-system først bliver klar til november.

"Det er det særprægede ved at arbejde med de her projektet. Lige så snart vi snakker EU og IT-systemer, så kan man godt få lidt ondt i maven, men sådan er det bare", siger René Velling Jensen og fortsætter:

"Det er noget bøvl, men vi er bare glade for at have fået minivådområdet til glæde for miljø, biodiversitet og selvfølgelig vores undervisning".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle