Landbrugsskole køber ekstra jord

Morsø Landbrugsskole har opkøbt yderligere 17 hektar jord og endnu en traktor for at give endnu bedre mulighed for undervisning i de praktiske fag.

Morsø Landbrugsskole, der udgør én af de to afdelinger på Nordic Food College, har opkøbt 17 hektar tilstødende jord, så skolen nu i alt råder over 74 hektar.

Ud over den ekstra jord, har man også udvidet husdyrholdet på skolen i både antal og arter, og senest er der også blevet indøbt en lille traktor med autostyring til rensning mellem afgrøderne på grøntsagsmarker, i vinmarken og æbleplantagen til skolens maskinpark.

Udvidelserne skal ifølge skolen sikre "ualmindeligt gode forhold", når den står på praksisundervisning af skolens elever.

"Vi kan mærke, at praksisnærheden giver fagligheden et løft på rigtig mange områder. I og med at alle faciliteter ligger lige omkring skolen, bliver de også brugt som en aktiv del af undervisningen hver eneste dag. Der skabes en helt anden læring, når vi fx lige kan smutte ud og arbejde med ploven og i praksis kan vise eleverne, hvordan furerne kommer til at ligge ved forskellige indstillinger, sammenlignet med hvis vi blot stod i et maskinhus og lærte dem om plovindstillinger", siger forstander og uddannelseschef Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Morsø Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Al Nordic Food Colleges jord ligger i umiddelbar tilknytning til skolen, og man kan tilgå samtlige marker iden at skulle køre på offentlig vej. Det betyder ifølge Morsø Landbrugsskole blandt andet, at eleverne under opsyn kan øve sig på traktorkørsel, selvom de endnu ikke har erhvervet sig traktorkørekortet.

"Vi har virkelig meget at byde på i den praksisnære undervisning. Typisk forlægger landbrugsskoler en stor del af undervisningen vedrørende husdyr til lokale landbrug, men på Morsø Landbrugsskole råder vi over egen gård med ca. 50 stk. kvæg, 20 kødkaniner, 25 geder, 5 heste og et mulddyr, 100 høns og snart også 10 Ertebøllefår", påpeger forstander og uddannelseschef Jonas Lundgren Bach Korsgaard.

På skolen er der også en omfattende egenproduktion af grøntsager, korn, krydderurter, frugter og bær.

Søgning fordoblet

Til trods for, at det blot er halvandet år siden, EUC Nordvest kunne byde første elevhold velkommen på Nordic Food College, lader det allerede til, at skolen har vundet indpas hos de unge.

Søgningen på jordbrugs- og fødevareuddannelser på Nordic Food College er næsten fordoblet fra 2020 til 2021, skriver EUC Nordvest.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle