Landbrugsskole renoverer for 21 millioner kroner

Nordjyllands Landbrugsskole har i ni måneder renoveret dele af skolen for at forberede og modernisere rammerne for et stigende antal elever.

Flere elever og et efterhånden bedaget udtryk for skolens hovedbygning fra 1970erne er de væsentligste årsager til, at Nordjyllands Landbrugsskole ved Nibe i de seneste ni måneder har ligget i byggerod.

Nu er håndværkerne ved vejs ende, og forstander Jakob Autzen ser frem til, at skolens personale og elever for alvor kan indtage de opgraderede rammer.

- Vi har haft et renoveringsefterslæb, som vi har indhentet en del af nu. Vi har haft for lidt plads og har med ombygningen fået halvandet undervisningslokale ekstra, siger han og uddyber:

- Kantinen har vi udvidet, så hvor vi tidligere kunne klemme 250 sammen, har vi med de nye kvadratmeter fået plads til 400 i kantinen.

Undervisningsfløjen har fået ny indgang og dens udtryk er ændret med træ og ekstra isolering.

- Vi er blevet løftet til nutidens standarder på indretning og energi. Vi fyrer med gas, så fokus på isolering betyder en del, siger han og anslår, at varmeforbruget fremover bliver 15 procent mindre efter ombygningen.

Den væsentligste ændring ses uden for undervisningsfløjen, hvor der er fjernet talrige kubikmeter jord foran bygningen. Det har givet plads til en atriumgård og den udvidede kantine, en multibane til sport er tilføjet, og samtidig er der indsat nye og højere vinduer ved en tidligere kældergang, der tidligere rummede blandt andet depotrum og en svømmehal.

- Før havde vi mørke lokaler hernede, men nu har vi fået åbnet meget mere op, så vi har fået indbydende undervisningslokaler, siger Jakob Autzen og nævner, at det ikke er uden bagtanke at fremstå som en attraktiv skole.

- Vi håber selvfølgelig, at renoveringen kan være med til at fastholde og udbygge elevantallet, for vi er sikre på, at de nye faciliteter er nogle, som vores elever også kommer til at sætte pris på, siger Jakob Autzen.

Han oplyser, at renoveringsprojektet har haft et budget på 21 millioner kroner og dels er finansieret ved brug af egenkapital, dels et mindre lån.

Trods et stort veloverstået renoveringsprojekt har Jakob Autzen mod på mere - på sigt.
- En anden del af undervisningsfløjen blev bygget i 2004. Her kan vi godt trænge til nye tæpper og ny maling. Endvidere har vi et ønske om en ny og større maskinhal med solceller, der kan nedbringe vores energiomkostninger yderligere,  forklarer han.

Faktaboks

Renoveringen

Nordjyllands Landbrugsskole, der også går under navnet Lundbæk, har siden maj 2022 været undervejs med en renovering af skolens undervisningsfløj, der er fra 1970erne.Projektet blev vedtaget i 2021 og stod efter planen klar med udgangen af januar 2023.Renoveringen har blandt andet givet 1,5 ekstra undervisningslokale, multibane, atriumgård, generel moderniserings af facader og en stor udvidelse af kantinen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle